Labels

Monday, 8 December 2014

Salmon With Lemon Butter Sauce









































Bahan-Bahan

1. 1 keping filet ikan salmon
2. 1 biji bawang kecil - cincang
3. 2 biji bawang putih - cincang
4. sedikit daun pasli - hiris ( kering pun boleh )
5. 1/2 biji jus lemon + 50 ml air
6. 1 sudu besar butte
7. garam dan lada hitam kisar
8. 1 sudu besar olive oil

Cara- Cara

1. Panaskan kuali - (kuali leper) masukkan olive oil. Masukkan ikan salmon. Taburkn sedikit garam dan lada hitam diatas salmon tadi. Selepas 3 hingga 4 minit terbalikkan dan masak lagi 3 hingga 4 minit. Siap ketepikan

Cara - Cara Untuk Lemon Butter Sauce

1. Masukkan air lemon + bawang putih dan merah dalam kuali. Masak skejap hingga panas. Masukkan sedikit garam, lada hitam dan daun pasli. Last sekali masukkan butter dan tnggu dalam 1 to 2 minit dan sos dah siap. Tuang atas ikan tadi.

2. Boleh dihiaskan bersama aparagus, brokoli, ubi kentang atau tomato. Bahan2 ini haruslah dimasak terlebih dahulu. 


No comments:

Post a Comment